Autismevriendelijk communiceren voor werkgevers

Wanneer je collega of leidinggevende van iemand met autisme bent, kan het je bekend voorkomen dat je vaak moet zoek naar de beste manier om met hem of haar te communiceren. Je wilt het beste uit je collega halen. Maar hoe dan? 

De manier van informatie verwerken gaat anders bij iemand met autisme. Het is een neurologisch gegeven. Mensen met autisme hebben zodoende moeite om de vele betekenissen en contexten in te schatten: als iemand een traan laat, dan kan dat zijn van verdriet, vreugde, omdat er een stofje in het oog is gewaaid of juist omdat iemand een ui aan het pellen is. “Hoe weet je in welke context je je bevindt en hoe dien je dan te reageren” is de grote vraag voor iemand met autisme.

In deze workshop krijg je als collega of leidinggevende de tools om contact te maken met iemand voor wie deze sociale interactie niet vanzelfsprekend is. Zodat degene met autisme je beter begrijpt en vice versa. Je bouwt aan vertrouwen en houvast in de communicatie. Waardoor de omgang met elkaar gemakkelijker gaat.

Investering