Mijn doel Mijn werkwijze Wat het jou oplevert

Over mij

Hoe het ooit begon

Jarenlang heb ik in grote organisaties gewerkt. Hierbij was het steeds mijn streven om plezier en gezamenlijk succes in het werk te boeken. Ik heb er veel van geleerd en heb met fijne mensen samengewerkt.

Maar ik vond het ook zwaar. Ik voelde mij heel verantwoordelijk, was gevoelig voor de mening van de ander en wilde het graag goed doen. Dus deed ik enorm mijn best en werkte ik heel hard. Alleen, hoe harder ik werkte hoe minder ik mijn werk kon relativeren, hoe meer stress ik ervaarde en hoe minder ik voor elkaar kreeg. Ik voelde mij namelijk continu opgejaagd en was daardoor niet meer de leukste collega om mee samen te werken.

En dat heb ik echt wel meer dan eens te horen gekregen! Verstandelijk wist ik echt wel waar mijn prioriteiten lagen in het leven. Maar in de praktijk ging ik altijd maar door en als ik al een moment van rust had zag ik wel weer een nieuwe klus die gedaan moest of was ik er in mijn hoofd mee bezig. Ik twijfelde over mijn baan, leefde van weekend naar weekend en voelde mij hier steeds ongelukkiger bij. Ik onderzocht een carrière switch, maar het was al te laat. Ik belandde in een burn-out en mijn ego kreeg een fikse deuk: Ik had gefaald, ik kon het niet, ik was niet goed genoeg en ik schaamde mij. Ik was verbaasd en gefrustreerd hoe het zover heeft kunnen komen.

Ik start de dag vol energie

Tijdens mijn herstel besefte ik hoe essentieel het is om te verlangen naar persoonlijke groei èn werkplezier. Ik wilde niet langer genoegen nemen met alleen hard werken en streven naar perfectionisme zonder mijn gevoelens serieus te nemen. Toch heb ik nog eerst nog de bodem geraakt en ik belandde in de WIA. Alles wat ik niet wilde, gebeurde. Maar juist deze ervaring doorbrak mijn vastgeroeste patronen.

Ik zette mijn trots opzij en zocht hulp. Ik keek mijn schaduwkant met succes aan. Ik ontdekte dat mijn gevoel jarenlang ondergeschikt is geweest, terwijl het vaak al eerder antwoord geeft dan ik met mijn hoofd kan bedenken. Wat een genot om met minder moeite meer te bereiken! Maar bovenal start ik de dag vol energie en sluit bruisend af, nu ik mijn droombaan heb gevonden waar ik ook nog eens heel goed in blijk te zijn: Dagelijks coach ik leuke mensen die succesvol willen zijn in hun werk, omdat ze onderdeel willen zijn of blijven van een gezellig team. Ik ruik op afstand hun vastzittende gedragspatronen en gedachten en help ze deze te doorbreken. En ze zijn mij nog dankbaar ook! Zij hebben niet alleen weer zelfvertrouwen, de controle terug of een tevreden gevoel, maar vooral weer plezier in het werk. Dagelijks knijp ik mijzelf in mijn arm, want dit had ik nooit durven dromen..

Wat je over mij moet weten

 • Jarenlang heb ik vervelende emoties weten te vermijden. Hierdoor herken ik als geen ander strategieën waarmee je jezelf voor de gek weet te houden. Ik heb mijzelf immers ook lang genoeg voor de gek gehouden. Nu kijk ik naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

 • Ik confronteer je makkelijk en snel met je eigen pijnpunten of eerder gedane uitspraken als dit je helpt in het groeiproces. Stiekem geniet ik er dan van als je je opeens heel ongemakkelijk voelt of begint te huilen. Dit is voor mij nl een indicatie dat er “goud” is gevonden om mee te gaan bouwen.

 • Veel mensen zeggen dat ze wel iets willen, maar zijn niet altijd bereid hier alles voor te doen. Bij mij gaat het om het durven doen en daar alles voor over hebben. Dat betekent dat als ik de bekende roze olifant onderzoek en je begint te spartelen, ik gerust zeg dat je best je probleem mag houden. Misschien een harde en confronterende opmerking, maar het brengt je wel in beweging!

 • Ik ben ongetwijfeld niet zo’n goede match voor lichtgeraakte types, maar heb een enorm zwak voor dat ene buitenbeentje die bereid is er alles voor te doen om het doel te halen.
Externe factoren veroorzaken stress, maar onze hersenen bepalen of we het ervaren

Stress ontstaat vaak wanneer we ons te verantwoordelijk voelen, niet handelen naar wat we eigenlijk willen en onder druk staan. Deze stress stapelt zich op, waardoor je minder kan relativeren, harder gaat werken, nog sneller en meer stress ervaart en het lastiger wordt om je te ontspannen.

Gelukkig is het mogelijk deze vicieuze cirkel te doorbreken en je hersenen ‘trainen’ om beter te ontspannen en minder snel stress te ervaren. Als je een half uur per dag je teveel lijkt, is er minstens een uur per dag nodig om je natuurlijke balans van spanning en ontspanning weer te herstellen, zodat je weer rust in je hoofd kan krijgen! Als je de moed hebt om lekker jezelf te zijn en jezelf volledig te uiten ben je op je best!

Als je mij zou kennen zou je weten dat ik:
 • Zelf jarenlang veel moeite had om erachter te komen waar ik nu echt behoefte aan had
 • Omdat ik als klein meisje in Nigeria heb gewoond en daar dingen heb meegemaakt die ik heel spannend vond, zoals dat ik het enige witte meisje was in een klas vol zwarte kindjes. En waardoor ik dacht heel sterk te moeten zijn en vond dat kwetsbaarheid een zwakte of aanstellerij was.
 • In Heerenveen ben geboren om daarna op verschillende plekken in de wereld te hebben gewoond. Sinds mijn studententijd woon ik weer in Friesland en ben ondertussen gelukkig getrouwd met Cevdet. Samen hebben wij 2 geweldige kids. 
 • Vaak de uitspraak van Pipi Langkous gebruik: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Zo heb ik zonder dat ik er ooit mee gewerkt had, met het gereedschap van manlief een hele gave vuurton gemaakt van een oud olievat. Veel mensen uit mijn omgeving vragen of die weer aangestoken mag tijdens bijvoorbeeld Oud & Nieuw, een BBQ tijdens een wat koudere avond of een buurtactiviteit.
 • Stapelgek ben op onze kat Happy die mij ’s ochtends niet zo happy maakt met alle vangsten van de nacht.
 • Zomers in de weekenden graag ga varen met mijn gezin (en het liefst met vrienden erbij), omdat dit elke keer voelt als een minivakantie met zon, zwemmen, bbq-en en fijne borrels.
 • Elke dag eerst op de fiets stap, om daarna thuis op kantoor aan te komen.