Beter communiceren bij autisme

De vraag ‘hoe doe ik dat?’ is voor veel mensen met autisme dé vraag die ze hebben in de vele sociale situaties waarmee ze te maken krijgen. Hoe doe ik aan smalltalk? Hoe kom ik erachter of ik de opdracht goed begrepen heb? Hoe veroorzaak ik geen conflicten meer?

In dit traject komen eenvoudig aan te leren communicatiestrategieën aan bod die logisch en eenduidig zijn. En heel bruikbaar zijn op de werkvloer en de rest van je dagelijks leven. Je leert goede vragen te stellen zodat het voor jou duidelijk is waar het gespreksonderwerp over gaat en wat er van je wordt verwacht. Of hoe je conflicten kan voorkomen. Zodat je de ander beter begrijpt, zelf beter begrepen wordt en het omgaan met elkaar makkelijker gaat. Door het gebruik van een werkboek weet je precies waar je aan toe bent en bouw je vertrouwen op om je doelen daadwerkelijk te halen. De gesprekken kunnen online of op locatie plaatsvinden.

Investering